زوال خنثیبودگی و بازتولید حاکمیت ملی

رییس سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر در یادداشتی در روزنامه اعتماد به تشریح مواجهه پلتفرم های اینترنتی با رییس جمهور سابق آمریکا پرداخت و اثرات آن را در نظام حکمرانی رسانه ای مورد بررسی قرار داد.
دکتر امامیان در ابتدای این یادداشت به اتفاقات اخیر در امریکا اشاره میکند و مینویسد: در روزهای منتهی به حادثه ششم ژانویه و تسخیر موقت کنگره توسط طرفداران ترامپ و پس از آن محدودیتهای شدید رییسجمهور مستقر در شبکههای اجتماعی، ابعاد شوکهکننده انحصار و خفگی رسانهای ناشی از تسلط پلتفرمها و نبود حداقلهایی چون رسانه خدمت عمومی در امریکا و تبعات آن برای حکمرانی رسانهای بروز یافت.
وی در بخش دیگر یادداشت خود تاکید میکند: اگر تحدید و بعدتر «پلتفرمزدایی» کامل ترامپ و دهها هزار هوادار او از مهمترین پلتفرمهای شبکههای اجتماعی به صورت همزمان، زنگ خطر را برای نقض بیطرفی پلتفرم به صدا درآورد، قطع کامل دسترسی شبکه اجتماعی پارلر به سیستمهای عامل شرکتهای گوگل و اپل و از همه جالبتر، قطع دسترسی این شبکه به زیرساخت ابری شرکت آمازون عملا تیر خلاصی به مفهوم بیطرفی شبکه و زیرساخت دسترسی محسوب میشود.
وی معتقد است در تمام مراحل، اعمال این سطح از فیلترینگ محتوا و در مرحله بعد فیلترینگ کل پلتفرم به حداقلی از مشروعیت حقوقی و دموکراتیک متکی نبوده و تنها مبتنی بر آنچه قواعد شرکتی خوانده میشود، است…این واقعیت که خطری برای مبانی دموکراسی شناخته شده است.
رییس ساترا در ادامه توصیههایی را برای اعمال «حاکمیت ملی» در عرصه رسانهای مطرح میکند از جمله تقویت و انسجام «ائتلاف ملی رسانهای» متشکل از رسانهها و پلتفرمهای خصوصی ایرانی، رسانههای حاکمیتی و نهادهای سیاستگذار و تنظیمگر.
برای مطالعه کامل این یادداشت اینجا کلیک کنید.